Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λουκέτα στα σχολεία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στον χορό των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων φαίνεται να μπαίνουν από σήμερα και τα σχολεία της Λέσβου, καθώς με την επιστροφή των μαθητών και μαθητριών στις τάξεις έχουν ξεκινήσει ήδη τα «λουκέτα» σε σχολεία της χώρας, με τα αιτήματα να περιστρέφονται γύρω από την πανδημία και τα μέτρα, που εφαρμόζονται στα σχολεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ήδη χθες τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητών του 3ου Γυμνασίου, του 3ου ΓΕΛ και του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, που στεγάζονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν και στα υπόλοιπα ΓΕΛ, όπως επίσης και στα ΕΠΑΛ της πόλης.

Όλα αυτά, ενώ το πρώτο κουδούνι για το 2022 τη Δευτέρα βρήκε 270 μαθητές και μαθήτριες και 53 εκπαιδευτικούς από τον Νομό Λέσβου θετικούς στον κορονοϊό, στους οποίους μέχρι χθες το μεσημέρι προστέθηκαν τουλάχιστον ακόμη 81 παιδιά (51 στην Πρωτοβάθμια και 30 στη Δευτεροβάθμια) και 11 εκπαιδευτικοί (9 στην Πρωτοβάθμια και 2 στη Δευτεροβάθμια). Νούμερα που είναι σχεδόν διπλάσια εκείνων που είχαμε συνηθίσει πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και τα οποία εκτοξεύθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Καταλήψεις, όμως, πέρα από τη Λέσβο έχουμε και σε πολλά σχολεία της χώρας με τους μαθητές να εκφράζουν την αντίθεσή τους απέναντι στον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν. Τα παιδιά αντιδρούν στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς θεωρούν ότι τα self test δεν αποτελούν ασφαλή τρόπο εντοπισμού του κορονοϊού. Ακόμη διαμαρτύρονται και για το όριο του 50%+1 μαθητών/τριών που νοσούν και που έχει θέσει η κυβέρνηση για το κλείσιμο ενός τμήματος, μια και εκτιμούν ότι είναι αρκετά υψηλός ο αριθμός και θα υπάρξει μεγάλη διασπορά.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων οι μαθητές ζητούν δωρεάν παροχή μάσκας από το κράτος για όλους τους μαθητές, αλλά και τη μείωση του αριθμού των παιδιών που βρίσκονται ανά αίθουσα, παράλληλα με τον διορισμό περισσότερων καθηγητών για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού και προτείνουν το πέρασμα στην τηλεκπαίδευση για λίγες μέρες, μέχρις ότου «καταλαγιάσει» η εξάπλωση του κορονοϊού.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img