Μουσικό ταξίδι στον κινηματογράφο με το σύνολο βιολιών Arpege

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Το μουσικό σύνολο των βιολιών Arpege της καθηγήτριας βιολιού Αγγελικής Ντανιλέβσκα θα παρουσιάσει στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης αύριο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, τη μουσική παράσταση “Κινηματογραφικά Arpegeματα”.

Μετά από 4 χρόνια το μουσικό σύνολο βιολιών Arpege θα κάνει ένα ακόμη αφιέρωμα στον ξένο κινηματογράφο, ενώ για πρώτη φορά θα αναφερθεί στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο συμπράττοντας έτσι με τη χορωδία Μυτιλήνης Νίκος Σκαλκώτας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στέλιου Λασκαρίδη.

Τα δυο σχήματα θα παρουσιάσουν γνωστά σε όλους μουσικά θέματα, όπως αυτό του Ιντιάνα Τζόουνς, του Τζεϊμς Μποντ, των Πειρατών της Καραϊβικής, του Νομού, του Μονομάχου καθώς και… τη “Μαργαρίτα Μαργαρώ”, το “Βρέχει στη φτωχογειτονιά” και τα “Παιδιά του Πειραιά” από γνωστές παλιές ελληνικές ταινίες.

Το σύνολο βιολιών Arpege, το οποίο απαρτίζεται από μικρούς και μεγάλους μαθητές, ιδρύθηκε το 2009 από την καθηγήτρια βιολιού Αγγελική Ντανιλέβσκα, διπλωματούχο της Κρατικής Μουσικής Σχολής “Γκουλάκ – Αρτεμόβσκι” της Ουκρανίας και αριστούχο πτυχιούχο του Παναρμόνιου Ωδείου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις παίζοντας κομμάτια κλασικά κάνοντας αφιερώματα στην εποχή του Μπαρόκ, στον Μότσαρτ, καθώς και άλλα από το σύγχρονο ρεπερτόριό του. Έχει συνεργαστεί με τη χορωδία Animato, μέλη του συνόλου πλαισίωσαν την κλασική ορχήστρα του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, στο γκαλά της θερινής ακαδημίας κιθάρας στο Μόλυβο και σε πολλά άλλα δρώμενα της πολιτιστικής ζωής του νησιού. Το σύνολο πλαισιώνουν οι μουσικοί Δημήτρης Αλεξανδρής  στο πιάνο και το ακορντεόν, Στρατής Σκουρκέας στα κρουστά, Δημήτρης Ελευθεριάδης στην κιθάρα, Ειρήνη Στεφανοπούλου και Μαριάνθη Χαρέλλη στη φωνή.

Το σύνολο για πρώτη φορά θα συνεργαστεί με τη χορωδία Μυτιλήνης “Νίκος Σκαλκώτας” η οποία ιδρύθηκε το 1995 από το μαέστρο Γιώργο Παζαΐτη. Έχει πολλές παρουσίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε διεθνείς διαγωνισμούς κατακτώντας διακρίσεις στις κατηγορίες που διαγωνίστηκε. Από το 2012 τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας ανέλαβε ο μαέστρος Στέλιος Λασκαρίδης.

Τις διασκευές των κομματιών της παράστασης επιμελήθηκαν ο Στέλιος Λασκαρίδης και η Αγγελική Ντανιλέβσκα.