Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όλα δείχνουν αλλιώς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Είμαστε πια στην τελική ευθεία για τις γιορτές.
Φέτος όλα είναι διαφορετικά και παράξενα, με ιδιαίτερα αρνητική και φορτισμένη τη συναισθηματική κατάσταση όλων μας.
Lock down, click away, μάσκες, απολυμαντικά κι άλλα τέτοια.
Όλα δείχνουν εξαντλημένα, ας μην κρυβόμαστε.
Τα θλιμμένα δεντράκια, τα ξωτικά, οι αγιοβασίληδες, τα παιχνίδια, οι κυβερνήσεις, οι ΜΕΘ.
Όλοι μας κουρασμένοι από την αναμονή της επόμενης μέρας.
Τα θέατρα, τα σινεμά, τα μαγαζιά κλειστά.
Απογοήτευση!
Ας πάρουμε τα πάνω μας με όποιο τρόπο.
Ας βάλουμε στολίδια και φωτάκια παντού.
Ας ανεβάσουμε  χριστουγεννιάτικες μουσικές.
Η ψυχή μπορεί και ζει από τη μαγεία που δημιουργούν οι γιορτές, με όποιο τρόπο.
Ας στολίσουμε με τα αποθέματα της ελπίδας που δεν πρέπει να σβήσει ποτέ.
Όπως και να έχει το πράγμα εμείς θα γιορτάσουμε.
Με αποστάσεις, με λίγα άτομα της οικογένειας ή ελάχιστους φίλους.
Με διαδικτυακές συναυλίες, όπερες και μπαλέτα.
Ο άνθρωπος όλα τα μπορεί και όλα τα ξεπερνάει!
Ξεκινήσαμε με μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Οι πλαντζέντες σιροπιάζονται, οι πουτίγκες μουλιάζουν στα μπαχαρικά και το κονιάκ.
Το lockdown θα γίνει πιο ανεκτό όταν θα στρώσουμε και φέτος το τραπέζι της γιορτής με αληθινές γεύσεις και πολλή αγάπη.
Όταν μοιραστούμε καλούδια με συνανθρώπους μας που υποφέρουν πιο πολύ από μας.
Ας δώσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο σε όσους αγαπάμε!
Αύριο όλα αυτά που ζούμε σ’ αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα τα θυμόμαστε σαν ένα κακό όνειρο που πέρασε!


Γιορτινό Κέικ με κλημεντίνες, αμύγδαλα και ινδοκάρυδο

Υλικά

200 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
4 κλημεντίνες ολόκληρες, πολτοποιημένες στο μούλτι
150 γρ. αμύγδαλα τριμμένα με τη φλούδα
150 γρ. ινδοκάρυδο
5 αυγά
100 γρ. αλεύρι απλό
ελάχιστο αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι
χυμό δυο λεμονιών (τα υγρά να είναι 240ml το πολύ)
ξύσμα από δυο λεμόνια
160 γρ.  ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σταδιακά τον πολτό από τις κλημεντίνες, τα αυγά, τα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε φόρμα του κέικ και απλώνουμε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το δοκιμαστικό ξυλάκι.
Αμέσως μόλις βγάζουμε το κέικ από το φούρνο σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε το γλάσο από πάνω.

Γλάσο σοκολάτας

90 γρ. βούτυρο
150 γρ. κουβερτούρα
½ κ.σ. μέλι
½  σφηνάκι κονιάκ
(Όλα μαζί σε τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθεί με την σοκολάτα και το μέλι. Το κονιάκ το προσθέτουμε μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά).

 

spot_img

More articles