Στο χρονικό του χειμώνα 

φωτο: eleonorapouwelspurephotography
Spread the love

O  χειμώνας στην ελληνική επαρχία είναι μαλακός, ήπιος, εύκρατος, συχνά ζεστός και πολύ συχνά ηλιόλουστος.

Στον κάθε επαρχιακό χωματόδρομο του νησιού μου, καθώς περπατάς ανάμεσα σε αυλές με όμορφα μερακλίδικα “σπιτέλια” πρασινάδες, λοφάκια και κοπάδια από “προβατάκια, αρνάκια και τραγιά και κατσικάκια” θα δεις να πετιούνται θρασύτατα μουτζουρίτσες γατούλες, τροφαντές, χαδιάρες, σπουργίτια να φτερουγίζουν στις ανθισμένες πια αμυγδαλιές, σκυλάκια κοπράκια που ξέφυγαν από τα αφεντικά τους και περιπλανώνται αναζητώντας τα αχνάρια τους. 

Τα ζουμπούλια άνθισαν, τα τριφύλλια θέριεψαν κι εμείς πια είμαστε σε mood άνοιξης κι ας είναι Φλεβάρης. 

Κουραστήκαμε με τους ήχους των πολέμων πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά. Σεισμοί, ατυχήματα, συγκρούσεις, βιασμοί, κακοποίηση παιδιών, γυναικών. 

Ζούμε σ’ ένα συνεχές εκκρεμές που δεν συμβαδίζει με την αγνή βλάστηση των επαρχιακών δρόμων.

Μερικές φορές νοιάζομαι μήπως αρχίσουν να αυτοκτονούν οι χώρες και να καταρρέουν οι κοινωνίες των ανθρώπων όταν συνεχίσουμε έτσι.

Αλλά η ζωή τραβάει την ανηφόρα και η τεχνολογία άνοιξε νέα πανιά που δεν μαζεύονται με τίποτα.

Ταινίες βίας, παιχνίδια πολέμου, τοπία φρίκης, άλλοι νόμοι, κατάρρευση των συνταγμάτων που γνωρίζαμε. Μαζί με την πληκτρολόγηση στον υπολογιστή ή στο λαπ τοπ σου πληκτρολογείς την ψηφιακή ή και την εικονική ζωή σου. Τεχνητή νοημοσύνη και… πράσινα άλογα.

Γροθιά ψηλά.

Μη πτοείσαι.  

Αλλάζεις και εξοικειώνεσαι, σ’ αρέσει, δεν σ’ αρέσει, προσαρμόζεσαι και πρέπει άλλωστε γιατί έτσι μόνο προχωράει η ζωή. 

Μη τρομάζεις… στην πορεία  με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, όλα θα ισιώσουν. 


Ρεβιθάδα με κοτόπουλο και αγκινάρες 

Υλικά

  • 1/2 kg ρεβίθια μουλιασμένα 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 kg μπούτι και φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 αγκινάρες
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια
  • Λίγο άνηθο προαιρετικά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ 

Εκτέλεση 

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια. 
  2. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί.
  4. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το νερό τους ζεστό να τα καλύπτει.
  5. Βράζουμε μαζί με τις αγκινάρες μέχρι να χυλώσουν. 
  6. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι οι αγκινάρες να μαλακώσουν.
  7. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ, τα προσθέτουμε στο φαγητό να πήξει.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ωμό ελαιόλαδο και άνηθο ψιλοκομμένο αν θέλουμε.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φέτα και ελιές. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση