Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«Τρέξτε για το νέο Κολυμβητήριο»!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αδιανόητη χαρακτηρίζει την καθυστέρηση που καταγράφεται στην επαναδημοπράτηση του νέου Κολυμβητηρίου στα Θέρμα ο Παναγιώτης Χριστόφας. Σε ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης ζητά από την Δημοτική Αρχή να τρέξει για να συνεχιστεί το σημαντικό αυτό έργο για όλο το νησί, ενημερώνοντας τους πολίτες για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης παράδοσής του.

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες έχουν διακοπεί από το περασμένο φθινόπωρο, αλλά όπως σημειώνει ο Π. Χριστόφας, «μετά και από την αποχώρηση του αρχικού αναδόχου εργολάβου και της διάλυσης της σύμβασής του, βρισκόμαστε σε πολύμηνη αναμονή για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού προκειμένου να καθοριστεί νέος ανάδοχος. Από το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, πριν από την διακοπή των εργασιών, προκύπτει πως νέο Κολυμβητήριο θα έχουμε – σε ένα θετικό σενάριο – σε δύο έτη το λιγότερο από σήμερα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης υποστηρίζει ότι «οι εξελίξεις αυτές καθώς και η διαχείρισή τους δεν τιμούν την μακρά ιστορία στην υδατοσφαίριση και την κολυμβητική παράδοση του νησιού, ούτε φυσικά τους απορημένους δημότες, που ενώ γνωρίζουν πως κάθε μεγάλο έργο απαιτεί υπομονή και χρόνο, εντούτοις στην προκειμένη – μεταξύ άλλων – περίπτωση έχουν χάσει την υπομονή και κυρίως την εμπιστοσύνη τους. Η συμβολή μας προς την κατεύθυνση αυτή είναι όχι μόνο να θυμίσουμε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, αλλά κυρίως να διατρανώσουμε προς κάθε υπεύθυνο πως το σημαντικότερο όλων στις θέσεις ευθύνης, είναι η αρχή της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ο μόνος δρόμος για αυτό είναι η άμεση αντιμετώπιση κάθε εξωγενούς και απρόβλεπτου παράγοντα χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και δίχως ευχολόγια και μετατόπιση ευθυνών».

Και ο Π. Χριστόφας καταλήγει: «Είναι αδιανόητο να μην έχουμε μία σαφή και ξεκάθαρη ενημέρωση για το πότε θα δημοπρατηθεί εκ νέου το έργο για το Κολυμβητήριο. Είναι εξίσου αδιανόητο να μην διαφαίνεται πουθενά η προτεραιοποίηση του έργου αυτού. Και είναι αδιανόητο κυρίως επειδή δεν μοιάζει να έχει γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικό έργο είναι, έχοντας λείψει ήδη από τους δημότες και τα παιδιά μας πολλά χρόνια. Κατά συνέπεια η Δημοτική Αρχή, αν δεν το έχει κάνει ήδη, θα πρέπει άμεσα να “τρέξει” και να δρομολογήσει τη δημοπράτηση. Στη συνέχεια οφείλει μια αναλυτική και τελική ενημέρωση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και μία υπεύθυνη δέσμευση για τον χρόνο παράδοσής του. Οι δεσμεύσεις δημιουργούν ευθύνη ενώπιον όλων και η ευθύνη απαιτεί δουλειά και ταχύτητα χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα του συνολικού έργου μας».

Τέλος, να σημειωθεί ότι από τον πρώτο ανάδοχο έχει εκτελεστεί μόλις το 7% των εργασιών και για τον λόγο αυτό θα απαιτηθούν 2 ακόμη χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου. Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η προγραμματική σύμβαση έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του 2025.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img