Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στην Χρυσομαλλούσα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η “ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ” ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΞΗ

 

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης “βομβαρδισμένων” δρόμων της Μυτιλήνης, με πρώτο και καλύτερο (ή χειρότερο από πλευράς φθορών) τον δρόμο της Οικονόμου Τάξη, στην Χρυσομαλλούσα. Με την συνδρομή της Τροχαίας Μυτιλήνης, που είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για τις παρεμβάσεις, η πολύπαθη οδός της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Μυτιλήνης έκλεισε για τα οχήματα, ώστε να γίνει απόξυση του παλιού ασφαλτικού και να πέσει νέα άσφαλτος τις επόμενες μέρες. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τα συνεργεία της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, ξεκίνησαν με το φρεζάρισμα του δρόμου, ή αλλιώς το ξύσιμο της ασφάλτου κατά 5 – 6 πόντους, ώστε η νέα ασφαλτόστρωση να έχει  άρτιο τεχνικά αποτέλεσμα.

Εκτός από την Οικονόμου Τάξη, που θα ασφαλτοστρωθεί εκ νέου από την αρχή μέχρι το τέλος της, προβλέπονται ανάλογες παρεμβάσεις κατά τμήματα και στις οδούς Ασκληπιού και Παρασκευαΐδη, επίσης στην Χρυσομαλλούσα. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, τα συνεργεία θα συνεχίσουν το έργο τους στην περιοχή της Καλλιθέας, στο Κιόσκι και στην περιοχή του ΙΚΑ. Εν τω μεταξύ, θα υπάρξει μια μικρή διακοπή των παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφοριακή κίνηση για να ασφαλτοστρωθούν οι κεντρικοί δρόμοι. Στο μεσοδιάστημα αυτό, τα συνεργεία θα δουλεύουν στα Λουτρά, το Καγιάνι, την Παναγιούδα, τα Πάμφιλα και τον Αφάλωνα.

Στόχος του Δήμου είναι οι παρεμβάσεις βελτίωσης των δρόμων της πόλης και των χωριών να ολοκληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου. «Αυτή είναι μόνο η αρχή των παρεμβάσεων στους δρόμους της Μυτιλήνης και των χωριών, αφού σκοπεύουμε να ρίξουμε αρκετά χρήματα στο δημοτικό οδικό δίκτυο για να λύσουμε τα προβλήματα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Στρατής Τζιμής και συνέχισε: «Επιπλέον, εφεξής, οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται θα έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα κι όχι προσωρινό, με το ξύσιμο της παλιάς ασφάλτου, ώστε να μην παρουσιάζονται φθορές μετά από λίγους μήνες».

Ν.Β.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img