Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Τέλος η μάσκα, αλλά όχι παντού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στα αεροπλάνα και αυτό θα διαρκέσει, εκτός απροόπτου, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου με βάση τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως ανακοίνωσε χθες επίσημα ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, καταργείται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και στα αεροπλάνα, αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς. 

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός. 

Όσον αφορά τις δομές εκπαίδευσης, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα. 

Ο κ. Πλεύρης έκανε ξεκάθαρο ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Τα κρούσματα Covid χθες

Την ίδια ώρα “τσιμπημένα” εμφανίστηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες τα κρούσματα του Covid-19 στη Λέσβο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που ανακοίνωσε για την περιοχή μας 28 νέες μολύνσεις σε σύνολο 5.120 στην επικράτεια.

Για να ρίξουμε όμως και μία ματιά σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου στο δεύτερο νησί του Νομού μας, τη Λήμνο, χθες ανακοινώθηκαν 7 κρούσματα, ενώ 7 είναι και όσα ανακοινώθηκαν και για τη Σάμο και 21 κρούσματα για τη γειτονική Χίο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις