Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην έξοδο ο Αστυρακάκης μετά τις δηλώσεις Μουτζούρη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • «Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν», απαντά με νόημα ο Περιφερειάρχης, θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει προβλήματα με τις σεξουαλικές ταυτότητες του καθενός

Πανελλαδικές διαστάσεις έλαβε χθες από το πρωί η ανάρτηση βίντεο κινητού τηλεφώνου το οποίο δείχνει τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, κατά τη διάρκεια παλαιότερου τραπεζιού σε ταβέρνα με στελέχη και φίλους της παράταξής του να αναφέρεται με απαξιωτικούς και ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς στον σεξουαλικό προσανατολισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, την ώρα που απευθυνόμενος ανεπίσημα στους παρευρισκόμενους δηλώνει ότι ως ανεξάρτητος Περιφερειάρχης θα έχει συνεργασία και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ και με το ΚΚΕ. Όταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους φωνάζει το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη ο Περιφερειάρχης αναφέρει τις λέξεις “κουνίστρα” και “οπισθογεμής”, οι οποίες προκάλεσαν σάλο και την καταδικαστική παρέμβαση του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ανακοίνωση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι το βίντεο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα lesvosnews.gr την οποία διευθύνει ο μέχρι πρότινος φίλος και ένθερμος κατά τα άλλα υποστηρικτής του κ. Μουτζούρη, Γιάννης Σινάνης. Το βίντεο αναπαρήχθη με απίστευτη ταχύτητα από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών μέσω διαδικτύου και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης φέρεται να αναζήτησε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να του εξηγήσει ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση από πλευράς του, αλλά όλα έγιναν με χιουμοριστική διάθεση. 

Το τελευταίο καθώς πρώτος αντέδρασε ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητες την Διεύθυνση Μεταφορών και το Υγειονομικό, Κώστας Αστυρακάκης, ο οποίος είναι πιθανό να προχωρήσει ακόμα και σε παραίτηση μέσα στην εβδομάδα, δεδομένου ότι ανήκει στο στενό περιβάλλον του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι τέτοιες δηλώσεις παραβιάζουν κόκκινες γραμμές. Το τελευταίο ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο κ. Αστυρακάκης κατέρχεται στις εκλογές του κόμματος για τη Λέσβο, που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή, ώστε να αναδειχθεί νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο κ. Αστυρακάκης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα είναι υποψήφιος για τη Νομαρχιακή Επιτροπή και είναι πιθανό οι δηλώσεις του κ. Μουτζούρη να τον οδηγήσουν στην έξοδο από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, θέλοντας να κρατήσει καθαρή στάση απέναντι στον φίλο του, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στο ίδιο του το κόμμα. 

 

Μουτζούρης: «Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν»

Σημειωτέον ότι ο κ. Αστυρακάκης κάλεσε τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσει και αυτό ουσιαστικά έκανε ο κ. Μουτζούρης δίνοντας το απόγευμα στη δημοσιότητα την παρακάτω δήλωση:

«Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι) και   διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε ό,τι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν. 

Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη», αναφέρει καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης.  

 

Ο Κασσελάκης

Σε ανάρτησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης.

Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μην νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μην νιώσουμε λιγότεροι, να μην νιώσουμε ηττημένοι.

Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση.

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

 

Η Νέα Δημοκρατία

Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη που κατονομάζει, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να κατονομάζει, αν και από τα κεντρικά του κόμματος οι διαρροές ανέφεραν ότι η παρέμβαση του κόμματος αφορά δηλώσεις τόσο του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, όσο και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Πρόκειται για ανακοίνωση των κεντρικών του κόμματος που διανεμήθηκε από την Αθήνα και αναφέρει τα ακόλουθα: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων».

 

Το ΚΚΕ

Ακόμα και το ΚΚΕ εξέδωσε σε κεντρικό επίπεδο ανακοίνωση καταδικάζοντας και μιλώντας  για «άθλιες και απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις» του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτές οι επιθέσεις, που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους η ΝΔ έχει εκθρέψει πολιτικά, έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί τους και έχει στο παρελθόν στηρίξει – όπως και άλλοι – σε εκλογικές μάχες, αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, παρά την προσπάθεια κάποιων να της “χτίσουν” προοδευτικό προφίλ», αναφέρει το ΚΚΕ.

 

Η Νέα Αριστερά

Ανακοίνωση έδωσε και η Νέα Αριστερά Λέσβου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εκτός από απαράδεκτο και καταδικαστέο το ομοφοβικό ξέσπασμα του κ. Μουτζούρη είναι και προσβλητικό απέναντι στους πολίτες του Βόρειου Αιγαίου. «Υποθέτουμε ότι δεν εξαίρεσε κανέναν όταν ζητούσε την ψήφο τους. Ανθρώπινα δικαιώματα αλά καρτ δηλαδή και κατά πως κάθε φορά συμφέρει;», τονίζουν.

spot_img

More articles

spot_img